Fysik

Hastighed/kraft

03. marts 2019 af Dichow (Slettet) - Niveau: A-niveau
Jeg skal ikke bruge dette til en opgave, men en erstatningssag efter en ulykke, så håber folk vil kunne hjælpe - jeg har både brug for udregning og resultat.
Mange tak.

En maskine på 10 kg falder ned fra loftet fra 5 meters højde.
Kan man sige hvor stor kraften er når den rammer? Eller hastighed eller vægt, hvad den ca ville veje?

Håber nogle vil hjælpe, da jeg ikke forstår meget af det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2019 af janhaa

E=mv^2/2\\ E = F*s\\ v=\sqrt{2gh}

v = 9,9 m/s = 35,6 km/h

E = 10*(9,9)2/2 J = 490 J = 0,49 kJ

F = F/s = 98 N


Skriv et svar til: Hastighed/kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.