Fysik

Faldlov

03. marts 2019 af AustinMartin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal jeg gøre brug af Galileis faldelov?
Og hvordan finder jeg t?

Vedhæftet fil: Fysik.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2019 af janhaa

s=s_o+v_ot+0,5at^2\\ \\ DVs\\ h=h_o+v_ot+0,5gt^2\\


Svar #2
03. marts 2019 af AustinMartin (Slettet)

#1

s=s_o+v_ot+0,5at^2\\ \\ DVs\\ h=h_o+v_ot+0,5gt^2\\

Så fx s = 10

10 + 0 * t + 0,5 * 9,82 * t^2?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2019 af mathon

                 \small 2\cdot g\cdot \Delta h=v^2-{v_0}^2\qquad v_0=0

                 \small v=\sqrt{2\cdot g\cdot \Delta h}


Svar #4
03. marts 2019 af AustinMartin (Slettet)

Har ikke set den før

Kan du forklare mif hvad du bruger og hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2019 af mathon

Hvorfor?

Der spørges om farten, hvormed udspringeren rammer vandet.


Svar #6
03. marts 2019 af AustinMartin (Slettet)

Hvor kommer 2-tallet fra?

Svar #7
03. marts 2019 af AustinMartin (Slettet)

Vil gerne gøre brug af
s(t) = s0 + v0 · t + 0.5 · a · t2

Men jeg har ikke t

Brugbart svar (1)

Svar #8
03. marts 2019 af mathon

                   \small v_0=0                   \small s_0=0       

                   \small v=g\cdot t\Leftrightarrow t=\tfrac{v}{g}
hvoraf
                   \small h=\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2

                   \small h=\frac{1}{2}\cdot g\cdot \left ( \frac{v}{g} \right )^2

                   \small h=\frac{1}{2}\cdot \frac{v^2}{g}

                   \small 2\cdot g\cdot h=v^2

                   \small v=\sqrt{2\cdot g\cdot h}


Svar #9
03. marts 2019 af AustinMartin (Slettet)

Nu forstår jeg! Tak!!

Svar #10
03. marts 2019 af AustinMartin (Slettet)

Relevante antagelser kan det være fx at dette gælder uden luftmodstand? H er det højden?

Svar #11
03. marts 2019 af AustinMartin (Slettet)

Beklager, at jeg spørger så meget ind!

Brugbart svar (1)

Svar #12
03. marts 2019 af janhaa

#10 Relevante antagelser kan det være fx at dette gælder uden luftmodstand? H er det højden?

ja


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. marts 2019 af mathon

...beskrevet i et koordinatsysem med med førsteaksen gennem punktet for begyndelsefaldet og andenaksen
   gennem samme punkt men positivt orienteret nedefter.
   Dette letter beskrivelsen af højder, som derved alle bliver positive.


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. marts 2019 af mathon

#3 alment for den éndimensionale bevægelse med positiv konstant acceleration:

                    \small \small v=v_0+a\cdot t\Leftrightarrow \mathbf{{\color{Red} a\cdot t=v-v_0}}

                           \small \begin{array}{lrclcl} & \Delta s&=&\tfrac{1}{2}at^2+v_0t&&\textup{der multipliceres med 2a}\\\\ &2\cdot a\cdot \Delta s&=&at\cdot at+2v_0\cdot at\\\\ &2\cdot a\cdot \Delta s&=&at\cdot (at+2v_0)\\\\ & 2\cdot a\cdot \Delta s&=&(v-v_0)(v-v_0+2v_0)\\\\ &2\cdot a\cdot \Delta s&=&(v-v_0)(v+v_0)\\\\ &2\cdot a\cdot \Delta s&=&v^2-{v_0}^2\\\\ &\Delta s&=&\frac{v^2-{v_0}^2}{2a}\\\\ &s(v)&=&\frac{v^2-{v_0}^2}{2a}+s_0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. marts 2019 af mathon

rettes til:

             #3 alment for den éndimensionale bevægelse med konstant acceleration:


Skriv et svar til: Faldlov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.