Matematik

Problemregning

05. marts 2019 af Isabellamh - Niveau: 8. klasse

Hej alle!

Jeg har brug for hjælp til 2 opgaver.

Den ene linker jeg et billede til, men den anden skriver jeg.

Spørgsmålet lyder på:

"På et hotel i Malaga så en turist i 2018 følgende slogan, ”Her skinner solen 350 dage om året”. Hvis hotellets slogan er sandt, hvor mange dage skal man så bo på stedet for at være sikker på at få to solskinsdage i træk?"

Hvis I kunne hjælpe ville det være rigtig dejligt. Tusind tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: fullsizeoutput_1664.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2019 af PeterValberg

Prøv at overveje hvor mange forskellige "veje", der er ned til rum B

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2019 af mathon

               \frac{\binom{350}{2}}{\binom{365}{2}}=0.919=91.9\%

solsikkerhed i 2 dage:
                                          \small \left \lceil \frac{2}{0.919} \right \rceil=3


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2019 af PeterValberg

#2 Det matematik er vist lidt over niveauet i 8'ende klasse?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2019 af AMelev

Der er 15 dage uden solskin (U) og 350 dage med (S).

Det længste tidsrum inden 2 solskinsdage må være S U S U .... S U S S, hvor der er 15 "S U"er, før U'erne er brugt op, så der kommer 2 S'er i træk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2019 af PeterValberg

Selvom det ikke er særligt sandsynligt, så er det dog en mulighed,
at de 15 ikke-solskinsdage kommer umiddelbart efter hinanden, og
hvis man, som turist, er uheldig at ankomme netop den første dag
uden sol, så skal man vel være der i 17 dage, før man har haft to
solskinsdage i træk (som opgaveteksten kræver).....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2019 af PeterValberg

Men er man SÅ uheldig, at dage med og dage uden sol kommer skiftevis,
så er man nødt til at være der 31 dage for at man kan være sikker på
to på hinanden følgende solskinsdage, - som nævnt i #4

USUSUSUSUSUSUSUSUSUSUSUSUSUSUSS

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2019 af AMelev

#6 Hvis man ovenikøbet er så uheldig som der står i #4, med sol 1.dag og derefter skiftevis U og S, skal man være der 32 dage, før man har fået 2 soldage til sidst.
Det er den periode, man skal bo på stedet for at være sikker på 2 solskinsdage i træk.


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.