Matematik

integrationsprøve

05. marts 2019 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej.

Når jeg ikke får f(x) når jeg laver integrationsprøve vil det sige at F(x) ikke er stamfunktionen. Eller har jeg regnet forkert? 

Mange tak på forhånd

Vedhæftet fil: integrationsprøve.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2019 af OliverHviid

Hvis F'(x)=f(x) så er F(x) en stamfunktion til f(x). Du skal altså differentiere din stamfunktion og se, om du ender ud med f(x). Derfor er dit forslag forkert. Prøv at differentiere F(x)=√(2x+3)-3x vha. kædereglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2019 af mathon

                \small F(x)=\sqrt{2x+3}-3x

                \small \frac{\mathrm{d} F}{\mathrm{d} x}=\frac{1}{2\sqrt{2x+3}}\cdot 2-3=\frac{1}{\sqrt{2x+3}}-3

\small \textup{F(x) er derfor en stamfunmktion til f(x).}
 


Skriv et svar til: integrationsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.