Matematik

Ligninger

06. marts 2019 af Nick7 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej jeg de her ligninger, det er sikkert ganske enkelt, men bare ikke for mig - så har brug for hjælp med dem her.

2x+9=31
-x-2x=-12
2 (2x-4)=24
4x-(3x-6)=18
8x+(+5-6-4x+1)=x-(x-4)
-(x-1)=2+(-2x-5)
2+(2x-5)=5
5 (x+3)=3 (4+2x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2019 af AMelev

1) 2x+9=31 
Træk 9 fra på begge sider. Divider så med 2 på begge sider.

2) -x-2x=-12 Saml x'erne på venstre side til -3x. Divider så med -3 på begge sider

3) 2 (2x-4)=24 Gang 2 ind på begge led i parentesen, læg 8 til på begge sider og divider derefter med 4 på begge sider.

4) 4x-(3x-6)=18 Gang -1 ind i parentesen, saml x'erne, træk 18 fra på begge sider

5) 8x+(+5-6-4x+1)=x-(x-4) Den ser mærkelig ud - er den rigtigt skrevet af?

6) -(x-1)=2+(-2x-5) Gang -1 ind i parentesen på venstre side og slet den overflødige parentes på højre side, reducér på højre side (saml tallene), læg 2x til og træk 1 fra på begge sider, 

7) 2+(2x-5)=5 Slet den overflødige parentes på venstre side og reducér, læg 3 til på begge sider, divider med 2 på begge sider

8) 5 (x+3)=3 (4+2x) Gang 5 ind på hvert led i parentesen på venstre side og 3 ind på hvert led i parentesen på højre side, træk 5x og 12 fra på begge sider
Du kunne også trække 6x og 15 fra på begge sider og så efterfølgende dividere med -1, men det er nok lettest at samle x'erne på den side, hvor der er flest.


Svar #2
07. marts 2019 af Nick7 (Slettet)

Kunne du måske lige stille et af stykker op Tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2019 af AMelev

4) 4x-(3x-6)=18
4x - 3x +6 = 18
x + 6 = 18
x - 12 = 0
x = 12

6)  -(x-1)=2+(-2x-5)
-x + 1 = 2 - 2x - 5
-x + 1 = -3 - 2x
x + 1 =-3
x = -4
 

8) 5 (x+3)=3 (4+2x)
5x + 15 = 12 + 6x
3 = x


Svar #4
07. marts 2019 af Nick7 (Slettet)

Super Tak for hjælpen, nu kan jeg se meningen ????

Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.