Matematik

Differentiation med kædereglen

07. marts 2019 af jlj95 - Niveau: B-niveau

Er der en der vil se om det her er korrekt. Jeg har brugt kædereglen, men når den indre lineære funktion ser sådan ud, så vil den være den differentieret være 1, er det korrekt?  

f(x)=6\cdot (4-x)^2

bruger kædereglen: 

f'(x)=1*12(4-x)= 48-12x


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2019 af mathon

           \small f{\, }'(x)=6\cdot 2\left ( 4-x \right )\cdot (-1)=\left (48-12x \right )\left ( -1 \right )=-48+12x=12\left ( x-4 \right )

da

           \small \left ( 4-x \right ){\, }'=-1


Svar #2
07. marts 2019 af jlj95

Tak :)


Skriv et svar til: Differentiation med kædereglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.