Matematik

Monotoniforhold til f(x)=(x^2-3)*e^x

10. marts 2019 af mark01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved ikke hvordan man skal finde monotoniforholdene til f(x)=(x^2-3)*e^x

Jeg har fundet frem til at f'(x)=2x*e^x+(x^2-3)*e^x

Ved ikke hvordan jeg skal finde f'(x)=0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2019 af mathon

Monotonien for f(x) bestemmes af fortegnsvariationen for f '(x) i monotoniintervallerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2019 af mathon

      \small \small f{\, }'(x)=(x^2+2x-3)e^x=(x+3)\left ( x-1 \right )e^x\qquad e^x>0


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2019 af mathon

\textup{fortegnsvariation:}
\textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}                     +       0       -     0       +
\textup{x-variation:}           _______-3_______1_______
\textup{ekstrema:}                        \small \textup{lok max}    \small \textup{lok min}
\textup{monotoni:}
\textup{for }f(x)\textup{:}                     \small \nearrow             \small \searrow              \small \nearrow


Skriv et svar til: Monotoniforhold til f(x)=(x^2-3)*e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.