Matematik

Vektor

11. marts 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogle som kan hjælpe med denne opgave? Det omhandler begrebet vektor. 

Jeg har vedhæftet opgaven.

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2019 af peter lind

Du skal simpelthen aflæse x og y koordinaterne for vektorene. For. eks. er x koordinaten for b 3 terningsbredde altså 3. Aflæs på samme måde y koordinaten. De er kateter i en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2019 af AMelev

\vec a=\binom{-4}{0} Jeg har lidt svært ved at få Pythagoras ind i billedet, men |\vec a|=|\binom{-4}{0}|=\sqrt{(-4)^2+0^2}=4

Generelt er længden af en vektor |\vec a|=|\binom{a_1}{a_2}|=\sqrt{(a_1)^2+a_2^2}, som kan udledes vha. Pythagoras, når a1 ≠ 0 og a2 ≠ 0.

Når a1 = 0 er |\vec a|=|a_2|=\sqrt{0^2+a_2^2} og når a2 er 0 er |\vec a|=|a_1|=\sqrt{a_1^2+0^2}

Uanset værdierne af a1 og a2 , gælder altså |\vec a|=|\binom{a_1}{a_2}|=\sqrt{(a_1)^2+a_2^2}


Svar #4
11. marts 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Vent... så hvad er a? Er a = 4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2019 af AMelev

Jf. #3.


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.