Fysik

El-teknik.

13. marts 2019 af CaroHR (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med opgave 3.

Billede er vedhæftet.

På forhånd tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2019 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
13. marts 2019 af CaroHR (Slettet)

Forstår ikke noget af det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2019 af jbmm (Slettet)

Opgave 3:
Sprogspasser: man kan IKKE "ligge modstande sammen", men "man lægger modstande sammen"

2 parallelle modstande (R9 og R10) i serie med modstanden (R8)


Svar #4
13. marts 2019 af CaroHR (Slettet)

Okay, beklager for fejlen. Det er min lærer der har lavet dem.

Jeg er stadig ikke helt med. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2019 af jbmm (Slettet)

Modstande i parallelforbindelse beregnes som i opgave 2: Rtotal = R9xR10 / R9+R10
ex: R9 = 10 ohm, R10 = 5 ohm: Rtotal = 10x5 (=50) / 10+5 (=15) = 50 / 15 = ca. 3 ohm

(den samlede modstand i en parallelforbindelse er altid mindre end den mindste modstand)
(den samlede modstand i en serieforbindelse er altid større end den største modstand)

Kredsløbets samlede modstand = parallelforbindelsen (ex. 3ohm) + seriemodstanden R8


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2019 af ringstedLC

#3: Find lige kammertonen, uanset hvordan der skrives, og der skrives mange fejl, er man ikke en "sprogspasser". Og måske specielt ikke, når man er "Lektieguru".

1. I en seriekobling kan strømmen kun løbe en vej gennem modstandene, derfor er strømmen den samme overalt i kredsløbet.

2. I en parallelkobling er modstandene koblet sammen, derfor er spændingen over modstandene den samme.

3. #5 udledes af den generelle formel for resistans i en parallelkobling:

\begin{align*} \frac{1}{R} &= \frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2} \\ \frac{1}{R} &= \frac{1\cdot R_2}{R_1R_2}+\frac{1\cdot R_1}{R_2R_1} \\ \frac{1}{R} &= \frac{R_1+R_2}{R_1R_2} \\ 1 &= R\cdot \frac{R_1+R_2}{R_1R_2} \\ R &= \frac{R_1R_2}{R_1+R_2} \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. marts 2019 af jbmm (Slettet)

Svar til #6:

Hvis en lærer/lektieguru ikke kan kende forskel på noget så elementært som brugen af ligge og lægge, må han da være en sprogspasser - men dem er der desværre mange af, så derfor gør jeg opmærksom på problemet, inden det danske sprog går helt i forfald.


Skriv et svar til: El-teknik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.