Kemi

Redox

13. marts 2019 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe bare med noget af de her opgaver?

Vedhæftet fil: redox.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2019 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
13. marts 2019 af annekatrine57

Jeg har brug for hjælp til opgave 2, da jeg ikke ved hvordan jeg lægger oxidationerne sammen med reduktionerne


Svar #3
13. marts 2019 af annekatrine57

.


Svar #4
13. marts 2019 af annekatrine57

OG opgave 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2019 af mathon

Opgave 2a):
                        \small \begin{array}{rcl} Zn\, _{\textit{(s)}}&\longrightarrow &Zn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, e^-\\ Cu^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\, +\; 2\, e^-&\longrightarrow &Cu\, _{\textit{(s)}}\\\\ Zn\, _{\textit{(s)}}\; +\; Cu^{2+}\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &Zn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Cu\, _{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2019 af mathon

Opgave 2b):
                        \small \small \begin{array}{rcl} 2\, Na\, _{\textit{(s)}}&\longrightarrow &2\, Na^{+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, e^-\\ Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\, +\; 2\, e^-&\longrightarrow &Mn\, _{\textit{(s)}}\\\\ 2\, Na\, _{\textit{(s)}}\; +\; Mn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &2\, Na^{+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; Mn\, _{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2019 af mathon

Opgave 2c):
                        \small \begin{array}{rcl} 2\, Al\, _{\textit{(s)}}&\longrightarrow &2\, Al^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, e^-\\ 3\, Cl_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, e^-&\longrightarrow &6\,Cl^{-}\, _{\textit{(aq)}} \\\\ 2\, Al\, _{\textit{(s)}}\; +\; 3\, Cl_2\, _{\textit{(g)}}&\longrightarrow &2\, Al^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 6\, Cl^-\, _{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2019 af mathon

Opgave 3a):

                        \small \small \begin{array}{lrcl} \textup{oxidation:}&2\, I^-\, _{\textit{(aq)}}&\longrightarrow &I_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, e^-\\ \textup{reduktion:}&Cu^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; e^-&\longrightarrow &Cu^{+}\, _{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. marts 2019 af mathon

Opgave 3b):

                        \small \begin{array}{lrcl} \textup{oxidation:}&Zn\, _{\textit{(s)}}&\longrightarrow &Zn^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, e^-\\ \textup{reduktion:}&S_{8}\, _{\textit{(s)}}\; +\; 16\, e^-&\longrightarrow &S^{\, 2-}\, _{\textit{(aq)}} \end{array}


Skriv et svar til: Redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.