Matematik

Indeks udregning.

15. marts 2019 af Monse20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Skal låne lidt hjælp omkring denne opgave.

Vedhæftet fil: Opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2019 af mathon

                          \small \begin{array}{lcl} \textup{Basis\aa r 2012:}&&\frac{x}{4620}\cdot 100\\\\ \textup{Basis\aa r 2015:}&&\frac{x}{5625}\cdot 100 \end{array}


Svar #2
15. marts 2019 af Monse20 (Slettet)

Forstår ikke lige din udregning mathon :-(Hvordan er du kommet frem til det ? 

Er en smule lost.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2019 af AMelev

 Indekstal = \frac{Pris\: i\: aktuelt\: aar}{Pris\: i\: basisaar}\cdot 100

Basisår 2012: Indekstal = \frac{Pris\: i\: aktuelt\: aar}{Pris\: i\: 2012}\cdot 100

     Indekstal i 2012 = \frac{Pris\: i\: 2012}{Pris\: i\: 2012}\cdot 100= \frac{4620}{4620}\cdot 100=100
     Indekstal 2013 = \frac{Pris\: i\: 2012}{Pris\: i\: 2012}\cdot 100= \frac{5010}{4620}\cdot 100=...

osv.

Basisår 2015: Indekstal = \frac{Pris\: i\: aktuelt\: aar}{Pris\: i\: 2015}\cdot 100
     Indekstal i 2012 = \frac{Pris\: i\: 2012}{Pris\: i\: 2015}\cdot 100= \frac{4620}{5625}\cdot 100=...

osv.


Skriv et svar til: Indeks udregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.