Matematik

Potensfunktion

17. marts 2019 af Helen123 - Niveau: B-niveau

6. potensreggresion

Store jordskælv under oceanerne kan forårsage tsunamier. En tsunamis hastighed afhænger afvanddybden. I nedenstående tabel ses sammenhængen mellem vanddybden og tsunamibølgens hastighed.

Det oplyses, at hastigheden som funktion af vanddybden kan beskrives ved f(x) = b * x^a

hvor f ( x ) er hastigheden, målt i km/t, og x vanddybden(meter). Forskriften har jeg fundet ved potensreggresion fra tabbelsen data:  f(x) = 11,3013 *x^0,499523

Ved positionen P er vanddybden dobbelt så stor som ved positionen Q. 

c) Hvor mange procent er tsunamibølgens hastighed større ved P end ved Q? Det her spørgsmål forstår jeg ikke;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2019 af mathon

c)

            \small 1+r_y=\left (1+r_x \right )^{0.499553}

            \small 1+r_y=2^{0.499553}=1.4138

            \small r_y=\tfrac{p_y}{100}=0.4138

            \small p_y=41.38\%

Når vanddybden fordobles, øges tsunamiens hastighed med 41.38%.


Svar #2
17. marts 2019 af Helen123

Nu forstår jeg det, tak;)


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.