Matematik

procentregning

19. marts 2019 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

En ferierejse koster 4500 kroner. Hvis man bestiller rejsen mindst 6 måneder før afrejsedatoen, får man 6% i rabat. Hvad koster rejsen når rabatten er trukket fra? 

6/100=3/50=0,06    0.06·4500=270    4500-270=4230   Rejsen koster 4230 kr når rabatten er trukket fra

Hvis man ønsker en afbestillingsforsikring, koster det 2,5% af rejsens pris.

2.  Hvad er rejsens pris inklusive rabat og afbestillingsforsikring?   

hvilken formel skal jeg bruge når jeg også skal ligge de 2.5% til


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2019 af oppenede

2.5/100=0,025    0.025·4230=105.75    4230+105.75=4305.75


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2019 af mathon

                           \small \begin{array}{lrclr}\\ 2\\ \textup{rejsepris}&&&&4.500,00\\ \textup{rabat}&4500\cdot (-0.06)&=&&-270,00\\ \textup{rejseforsikring}&4500\cdot 0.025&=&&112,50\\ &&&&\overline{4.342,50} \end{array}


Skriv et svar til: procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.