Matematik

Prisen på et par bukser stiger med 15%

19. marts 2019 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

Prisen på et par bukser stiger med 15% 

Senere kommer bukserne på udsalg, hvor prisen sænkes med 15% Udsalgsprisen er derefter 800 kr. 

1. Hvad kostede bukserne oprindeligt før prisstigning og udsalg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2019 af OliverHviid

Løs ligningen: 800=x*1,15*0,85


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2019 af ringstedLC

\begin{align*} Pris_{uds.} = \left (Pris_{opr.}+15\% \right )-15\%&=800 \\ \left (1.15\cdot Pris_{opr.} \right )\cdot 0.85 &= 800 \\ Pris_{opr.} &= \frac{800}{1.15\cdot 0.85}=\;?\;kr \end{align*}


Skriv et svar til: Prisen på et par bukser stiger med 15%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.