Kemi

bjerrumdiagrammer

20. marts 2019 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

nogle kan ba give et bud?:)

en cocacola indholder i følge etiketten phosphorsyre. sodavandens pH-værdi måles til 2,5  hvordan er den procentvise fordeling af Po4^-3, HPO4^-2,H2PO4^- og H3PO4 i sodavanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2019 af mathon

Her anvendes syrebrøken:

                                                 \small \small \begin{array}{rcl} x_{s1}&=&\frac{1}{10^{2.5-pK_{s1}}} \end{array}

hvoraf
                                                 \small \begin{array}{lrclcr}\textup{syrebr\o k}& x_{H_3PO_4}&=&\frac{1}{10^{2.5-2.2}}&=&50.1\% \\\\ \textup{basebr\o k}&y_{H_2P{O_4}^-}&=&(100-50.1)\%&=&49.9\%\\\\ \textup{indhold af }HP{O_4}^{2-}&&&&&0\%\\\\ \textup{indhold af }P{O_4}^{3-}&&&&&0\% \end{array}


Skriv et svar til: bjerrumdiagrammer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.