Fysik

Tilbagelagt strækning

21. marts 2019 af Sodiom - Niveau: B-niveau

Kan det passe, at hvis en bil kører med 110 km/t hen ad en lige vej, med en konstant acceleration på -4,668 m/s2, at den tilbagelagte strækning så er 100 meter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2019 af PeterValberg

Strækning tilbagelagt under acceleration kan bestemmes vha.:

s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t

hvor s er strækningen i meter
a er accelerationen i m/s2 (i dit tilfælde en negativ acceleration)
t er tiden i sekunder
v0 er starthastigheden i m/s (du skal lige omregne de 110 km/h til m/s)

men først skal du lige bestemme accelerationstiden med:

t=\frac{v-v_0}{a}

hvor v er sluthastigheden efter acceleration
(i dit tilfælde 0 m/s da bilen bremser helt op, hvis jeg tolker opgaven korrekt)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2019 af PeterValberg

Og ja, det er korrekt med 100 meter (cirka)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #3
21. marts 2019 af Sodiom

#2

Og ja, det er korrekt med 100 meter (cirka)

Tusinde tak for svaret :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. marts 2019 af mathon

eller
                \small \Delta s=\frac{v^2-{v_0}^2}{2a}

                \small \Delta s=\frac{0-\left (30.556\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( -4.688\; \tfrac{m}{s^2} \right )}=99.58\; m


Skriv et svar til: Tilbagelagt strækning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.