Matematik

ligninger

21. marts 2019 af MrFakeXx (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej kan i hjælpe mig med at løse de to ligninger..

tak!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2019 af AMelev

x-13=-\frac{1}{2} 
Læg 13 til på begge sider og sæt på fælles brøkstreg.
 

\frac{{-13}}{4}x=\frac{11}{2}
Gang med 4 på begge sider og forkort på højresiden.
Divider med -13 på begge sider.


Svar #2
21. marts 2019 af MrFakeXx (Slettet)

Kan stadig ikke rigtig forstå, hvordan jeg kan løse dem.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2019 af AMelev

Hvad får du, når du lægger 13 til på begge sider i den første?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2019 af OliverHviid

Hvis vi tager den første som eksempel: 

x-13=-1/2 ⇔ x=13-1/2 ⇔ x=26/2-1/2 ⇔ x=(26-1)/2=25/2

x er altså lig 25/2 som svarer til 12,5. Prøv nu at gøre det samme med spg. nummer 2.


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.