Matematik

matematik trekanter

24. marts 2019 af hilfeee (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Figuren viser en trekant ABC. Nogle af trekantens mål fremgår af figuren. Desuden er trekantens areal 8,4. 
 
a) Bestem længden af siden AC

billed linket nederst

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2019 af oppenede

Der er en arealformel som afhænger af to sider og en vinkel. Når du indsætter den givne vinkel og side samt arealet i formlen, så er der kun en side tilbage som ubekendt, hvilken du kan isolere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2019 af ringstedLC

... formlen minder dig om en orangefarvet frugt ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2019 af mathon

          \small \tfrac{1}{2}\cdot \left | AC \right |\cdot 5.2\cdot \sin(29\degree)=T=8.4

          \small \left | AC \right |=\frac{2\cdot 8.4}{5.2\cdot \sin(29\degree)}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se s. 9 (41).


Skriv et svar til: matematik trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.