Matematik

Freja ville gerne have haft 10000 kroner på kontoen efter 3 år.

25. marts 2019 af blasterman18 - Niveau: C-niveau

Freja ville gerne have haft 10000 kroner på kontoen efter 3 år.

3.  Hvor stort et beløb skulle hun så have begyndt med at sætte i banken?    

i det første år er renten på 1,04%  

hvordan finder jeg ud af hvor stort et beløb hun skulle sætte i banken ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{rclcl} K_0&=&K_n\cdot(1+r)^{-n}\\\\ K_0&=&10^4\cdot(1.0104)^{-3}&=&9.694{,}38 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2019 af AMelev

#0 Hvad var rentesatsen de andre år? Læg lige et billede af hele opgaven op.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2019 af mathon

                      \small \small \begin{array}{rclcl} K_0&=&K_n\cdot(1+r)^{-n}\\\\ K_0&=&10^4\cdot(1.0104)^{-1}\cdot(1+r_2)^{-1}\cdot(1+r_3)^{-1}&& \end{array}


Svar #4
26. marts 2019 af blasterman18

Freja sætter 8000 kroner ind på en bankkonto 

 Hun får 4% i årlig rente det første år. Hvad står der på kontoen efter 1 år? 

 8000*?1,04?^1=8320   Det andet år stiger renten til 6%, og det tredje år falder den til 3%. 

Hvad står der på kontoen efter 3 år?   Det andet år   1,06*8320=8819,2  Det tredje år  3%/100 +1 = 1,03    1,03*8819,2≈9083,776 

Freja ville gerne have haft 10000 kroner på kontoen efter 3 år. 3.  Hvor stort et beløb skulle hun så have begyndt med at sætte i banken?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{lrcrclcl} \textup{indest\aa ende efter 1 \aa r}&8000\cdot 1.04&=&8.320{,}00\\\\ \textup{indest\aa ende efter 2 \aa r}&8320\cdot 1.06&=&8.819{,}20\\\\ \textup{indest\aa ende efter 3 \aa r}&8.819,20\cdot 1.03&=&9.083{,}78 \\\\\small \textup{Skulle have indsat:}\\ \small K_0=10.000\cdot 1,03^{-1}\cdot 1,06^{-1}\cdot 1,04^{-1}&&=&8.806{,}91 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2019 af AMelev

Det samme skrevet lidt anderledes:

K0 = indsat beløb (kr)
K3 = 10000 (kr)
10000 = K0·1.04·1.06·1.03 = K0·1.135472 Løs ligningen mht. K0.


Skriv et svar til: Freja ville gerne have haft 10000 kroner på kontoen efter 3 år.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.