Matematik

Målestoksforhold

28. marts 2019 af elle2503 - Niveau: 7. klasse

laura er murer.

Hun skal lægge fliser på gulvet i et badeværelse.

Badeværelsets grundplan har form som et rektangel. Den eene side er 2,90m, og den anden side er 4,30 m.

Tegn en grundplan af badeværelset i målestoksforohldet 1:25.

Kan simpelthen ikke huske noget om målestoksforhold, og kan ikke rigtigt finde noget om det i min bog.

Hvis i kunne forklare mig det trin for trin, ville det være fedt! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2019 af Moderatoren

Hvad forstår du ikke fra denne tråd?

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1141025


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. marts 2019 af PeterValberg

#0 se eventuelt dette < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. marts 2019 af PeterValberg

Et målestoksforhold på 1:25 betyder, at 1 enhed
på tegningen svarer til 25 enheder i virkeligheden,
altså svarer 1 cm på tegningen til 25 cm i virkeligheden.

Omdan de givne mål til cm:   

(bredde)  2,90 m = 290 cm
(længde) 4,30 m = 430 cm

divider med 25 for at få målene til tegningen:

længde = 430/25 = 17,2 cm
bredde = 290/25 = 11,6 cm

Du skal altså lave en tegning, hvor rektanglet måler 11,6 x 17,2 cm

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.