Fysik

Isbjerg

28. marts 2019 af Sodiom - Niveau: B-niveau

Hvis et isbjergs densitet er 900kg/m3 og vandets densitet er 1030 kg/m3, hvordan kan jeg så bestemme hvor står en brøkdel, af isbjerget som er under vand?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2019 af mathon

        \small \begin{array}{lrclcl} \textup{Ved flydning:}&V_{under}\cdot \varrho _{vand}\cdot g&=&F_{op}=V\cdot \varrho _{is}\cdot g\\\\ &V_{under}\cdot \varrho _{vand}&=&V\cdot \varrho _{is}\\\\ &\frac{V_{under}}{V}&=&\frac{\varrho _{is}}{\varrho _{vand}} \\\\ &\frac{V_{under}}{V}&=&\frac{900}{1030}=0.874\\\\ &\frac{V_{under}}{V}&=&87.4\% \end{array}


Skriv et svar til: Isbjerg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.