Matematik

Kumulerede frekvens og kvartilsæt

28. marts 2019 af Holmo123 - Niveau: B-niveau

Tabellen viser fordelingen af længderne af gulerødderne i en kasse.

Længde (mm) 155 160 - 160 165 - 165 170 - 170 175 - 175 180 - 180 185 -

Antal 2 6 8 9 11 6

a) Bestem de kumulerede frekvenser for fordelingen af længderne af gulerødderne.

b) Tegn sumkurven for fordelingen af længderne af gulerødderne, og bestem kvartilsættet.

Hvordan laver man kvartilsæt


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2019 af Studentos

Hvis du bruger Maple, så forekommer dit kvartilsæt, når du laver sumkurven. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2019 af AMelev

Ved grupperede observationssæt skal kvartilsættet bestemmes ud fra på sumkurven.
Aflæs Q1, så F(Q1) = 25%, Median, så F(Median) = 50% og Q3, så F(Q3) = 75%.

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april kl. 15:15 af Nuunu80

Skriv svar

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april kl. 15:17 af Nuunu80

Lav svar

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april kl. 19:35 af AMelev

#3 og #4 Er det ikke dig, der skal lave opgaven?
#3
a) Du skal bestemme antal målinger n
Lav en tabel, hvor du i første række har intervalendepunkterne 155, 160, 165 osv.
Så skal du bestemme de kumulerede hyppigheder H(x), dvs. hvor mange, der er mindre end eller lig med x.
H(155) = 0, H(160) = 2, H(165) = 2 + 6 = 8 osv.
Så skal du beregne de tilsvarende frekvenser F(x) = H(x)/n og indsætte dem i tabellen.

b) Så plotter du punkterne og forbinder dem med rette linjestykker - så har du sumkurven.
Så aflæser du kvartilsættet (Q1, Median, Q3) på 1.aksen, hvor F(x) er hhv. 25%, 50% og 75%.

c) Aflæs F(172) og F(184) og bestem differensen.

#4 Same procedure


Skriv et svar til: Kumulerede frekvens og kvartilsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.