Fysik

Isoler t i henfaldsloven

30. marts 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan isolerer man t i henfaldsloven: N=N_0*(0,5)^t/T_1/2?

Og hvodan bruger man den så til at finde ud af, hvor lang tid der går inden kun er 10% af Po-kernerne tilbage, idet den har en halveringstid på T_1/2=138,2 d og til at starte med var der 6,0*10^12 Po-kerner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2019 af mathon

                  \small N=N_0\cdot 0.5^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}

                  \small 0.5^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}=\frac{N}{N_0}

                  \small \log(0.5)\cdot {\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}=\log\left (\frac{N}{N_0} \right )

                  \small {\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}=\frac{\log\left (\frac{N}{N_0} \right )}{\log(0.5)}

                  \small t=\frac{\log\left (\frac{N}{N_0} \right )}{\log(0.5)}\cdot T_{\frac{1}{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2019 af mathon

            \small t=\frac{\log\left (\frac{0.10N_0}{N_0} \right )}{\log(0.5)}\cdot T_{\frac{1}{2}}

            \small t=\frac{-1}{\log(0.5)}\cdot 138.2 \; d

            \small t=\frac{-1}{\log(0.5)}\cdot 138.2 \; d=459.1\; d


Skriv et svar til: Isoler t i henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.