Fysik

Termisk energi hjælp

30. marts 2019 af Planteelsker - Niveau: C-niveau

Jeg har nogle spørgsmål, som jeg er usikker på 

Væsken i din drink har en volumen på 30cl og har en densitet og specifik varmekapacitet der er lig vands. 

a) bereg nmassen af drinken
= den har jeg fået til 0,3 kg

Bartenderen tilsætter også 5 isterninger der hver har massen 6 g. Væsken har en stuetemperatur på 20 grader og isterningerne har en start temperatur på -5 grader. Isen køler nu væsken ned og smelter undervejs. Antag at glasset isolerer dets indhold fra omgivelserne.

b) beregn den mængde af termisk energi det kræver at varme isen op til 0 grader og smelte den
=skal jeg bruge E=m*ls eller formlen for termisk energi, eller hvad skal jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2019 af peter lind

Du skal bruge m*c*5º + m*ls hvor c er isens varmefylde


Skriv et svar til: Termisk energi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.