Matematik

Akut hjælp til integral

30. marts 2019 af AmiraKh - Niveau: B-niveau

Er der ikke en herinde som akut kan hjælpe mig med integral? Jeg kan ikke komme videre herfra (bilag).

Vedhæftet fil: Udklip11.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2019 af MarkRasm

\int_{1.54}^2f_2(x)-g_2(x)dx=\int_{1.54}^2-0.3558461dx=[-0.3558461x]_{1.54}^2=-0.163689206


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2019 af AMelev

#0 Læg lige opgaven op.


Svar #3
30. marts 2019 af AmiraKh

Tusind tak MarkRasm, men kan du evt. også hjælpe mig med at vise udregningen i hånden? det er nemlig til et projekt og jeg skal kunne fremvise at regne den ud i hånden? håber du kan hjælpe til det også :)


Svar #4
30. marts 2019 af AmiraKh

#2 Jeg er igang med et projekt som jeg har svært ved at lave, det handler om integral. Hele opgaven går ud på:

Målene er: 154*52, 5*72; (målt i cm)

a) Bestem liggestolens profil som stykvis funktioner.

b) Bestem definationsmængden for samtlige funktioner. 

c) Beregn skæringspunkterne mellem graferne.

d) Hvor meget PU-skum, skal der bruges til stolen (tilnærmelsesvis)?

e) Stolen skal betrækkes med læder. Hvor mange m^2;  skal der bruges, når der ses bort fra kanter til sammensying, og den ikke består af 7 læderpuder?

Er det mon muligt at jeg kan få hjælp til opgaverne?

Vedhæftet fil:Udklipa.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2019 af AMelev

Hvor kommer funktionerne f2 og g2 ind i billedet? Hvor har du dem fra?

Hvad er dit svar til a)?
I det vedhæftede i #4 ser f ikke rigtig ud. Grafen skulle vel gå gennem M i stedet for D?


Svar #6
31. marts 2019 af AmiraKh

Jeg er igang med opgave d) det er her jeg bruger funktioerne fog gsom også er r(x) og s(x)

Men jeg vil i princippet gerne lige have hjælp til at regne min første vedhæftede fil ud. Det er den med integral, jeg skal kunne fremvise mellemregninger/udregninger i hånden. Kan du mon hjælpe mig med det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2019 af AMelev

Reducer først udtrykket under integraltegnet, så får du \int_{1.54}^{2}-0.558...dx
\int_{a}^{b}kdx=\left [ k\cdot x \right ]_{a}^{b}=k\cdot b-k\cdot a

Men jeg forstår ikke helt, hvad du vil med det. Hvis du vil bestemme areal mellem to funktioner, skal du tage integralet af (den største - den mindste). Desuden skal du være opmærksom på grænserne. r og s har jo ikke samme definitionsmængder.
Du har tilsyneladende ikke bestemt de stykkevise funktioner, som beskriver profilen, og som er dem, du skal bruge til arealberegning af siden af stolen. Eller også forstår vi ikke det samme ved stykkevise funktioner.

PS! Der er ingen grund til at benytte 8 decimaler, når tallene stammer fra punkter, der er afsat på øjemål på tegningen.


Svar #8
31. marts 2019 af AmiraKh

Jeg fik det løst, tusind tak ellers :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. marts 2019 af ringstedLC

Efter at have lavet den samme tegning i GeoGebra, slår det mig pludseligt, at din stol er for lang, da der er 1.54 m. mellem fødderne og ikke mellem J og H.

Din højde er 0.93 m. og skal være 0.72 m.

Du beregner skæringspunkterne ved at sætte udtrykkene for graferne lig hinanden.


Svar #10
31. marts 2019 af AmiraKh

Jeg har prøvet at sætte udtrykkene for graferne lig hinanden men det giver stadig ikke rigtig svar, mon du kan hjælpe? jeg skal vise mellemregningerne/udregningerne i hånden


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. marts 2019 af ringstedLC

Ex.: E er skæringen mellem l og s:

\begin{align*} l&:0.13x+0.19y=0.44 \\ &\: \: \: \: 0.19y=-0.13x+0.44 \\ &\: \: \: \: y_l=-\frac{0.13}{0.19}x+\frac{0.44}{0.19} \\ s&:y_s=1.23x-1.54 \\ &\: \: \: \: y_l=y_s\Leftrightarrow -\frac{0.13}{0.19}x+\frac{0.44}{0.19}=1.23x-1.54 \\ &\: \: \: \: \frac{0.44}{0.19}+\frac{1.54\cdot 0.19}{0.19} =\frac{1.23x\cdot 0.19}{0.19}+\frac{0.13x}{0.19} \\ &\: \: \: \: 0.73=0.36x \\ &\: \: \: \: x=\frac{0.73}{0.36}=2.01 \\ &:y_s=1.23\cdot 2.01-1.54=0.93 \\ E&=(2.01,0.93) \end{align*}

Det var den tunge metode. Ved brug af q som burde være x = 2 fås:

\begin{align*} q&:x=2 \\ s&:y_s=1.23x-1.54 \\ &\: \: \: \: q=s\Leftrightarrow y_s=1.23\cdot 2-1.54 \\ &\: \: \: \: y_s=0.92 \\ E&=(2,0.92) \end{align*}

Dette er dog tidsspilde, når billedet af stolen er lagt forkert ind.


Skriv et svar til: Akut hjælp til integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.