Matematik
Potensfunktion
Opgave 8.2
Kogetiden for et blødkogt æg afhænger af æggets vægt. Kogetiden beregnes ved formlen
y=18,2*x0,67
hvor x angiver æggets vægt, målt i gram, og y angiver, hvor mange sekunder ægget skal koges for at blive blødkogt.
a)bestem kogetiden for et æg på 57 gram
Sammenhængen mellem sekunder y og æggets vægt x er en potensfunktion er af formen y=18,2*x0,67
y = 18,2 *570,67
y =273,217Dvs, at kogetiden for et æg på 57 gram er 273,271 sekunder
b) Hvis et æg vejer 15% mere end et andet æg, hvor mange procent længere tid skal det så koges for at blive blødkogt?
Svar #1
31. marts 2019 af MatHFlærer
Hvad har du så forsøgt at gøre ift. b)? Og du skal skrive: , og
I så fald, så får du et hint.
Her er og , kan du regne resten?
Svar #2
31. marts 2019 af peter lind
Det er en lineær funktion du angiver. Mener du y=18,2*x0,67 ? I så fald har du at f(kx) = k0,67*f(x). sæt k=1-0,15
Skriv et svar til: Potensfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.