Matematik

Potensfunktion

02. april 2019 af Davis2000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået til opgave i en emneopgave, at lave en funktionsanalyse af Denne potensfunktion?

f(x) = x3

Hvordan og hvor starter jeg, har simpelthen mistet tråden!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2019 af OliverHviid

Start med at finde f'(x). Løs herefter f'(x)=0, og undersøg så funktionen rundt om ekstremumspunktet (dvs. er den voksende, aftagende etc.)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2019 af ringstedLC

Eller start med at definere Dmf og Vmf.


Svar #3
02. april 2019 af Davis2000 (Slettet)

jeg har nu fundet f'(x) som blev til f'(x) =3x2

Hvordan finder jeg nulpunktet ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2019 af ringstedLC

#3: Som #1 skriver: f'(x) = 0. Iøvrigt har f ikke et ekstremum, men et røringspunkt for en vendetangent, hvilket du ser ved at tegne den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2019 af AMelev

En funktionsanalyse indebærer:

Definitionsmængde
Nulpunkter og fortegn for f
Monotoniforhold for f (inkl. lokale ekstrema) - via nulpunkter og fortegn for f '
Graf
Værdimængde
?Evt. asymptoter, hvis det indgår i pensum.
</o:p>


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.