Matematik

Punktsandsynlighed

03. april 2019 af MariaBz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan svare mig på hvad punktsandsynlighed er, gerne med et eksempel. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2019 af janhaa

En sannsynlighet P(X=x) for en bestemt verdi x kalles  for punktsannsynlighet


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Punktsandsynlighed og intervalsandsynlighed er begreber man for eksempel bruger når man har at gøre med en binomialfordeling.

Lad os tage det eksempel hvor man kaster en mønt 20 gange og tæller hvor mange plat man får.

Eksempler på punktsandsynligheder kunne være:

Sandsynligheden for at få netop 7 plat: P(X = 7)

Sandsynligheden for at få netop 10 plat: P(X = 10)

osv.

Eksempler på intervalsandsynligheder kunne være:

Sandsynligheden for at få mindst 9 plat: P(X ≥ 9)

Sandsynligheden for at få mellem 7 og 13 plat: P(7 ≤ X ≤ 13)

Sandsynligheden for at få mere end 15 plat: P(X > 15)

osv.


Svar #3
03. april 2019 af MariaBz (Slettet)

Mange tak!:-)


Skriv et svar til: Punktsandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.