Matematik

lægning af fliser i et mønster

03. april 2019 af elle2503 - Niveau: 7. klasse

Denne type flise, som Laura vælger til resten af gulvet, er kvadratisk med en sidelængde på 20 cm. Laura vil lægge fliserne i det mønster, der er påbegyndt på skitsen herunder.  

(kan ikke sætte billedet ind her)
1.5 undersøg, hvor mange diagonalt skårne fliser der skal bruges langs væggen på 2,90 m. 

Vedhæftet fil: billede.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2019 af StoreNord

billede.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2019 af StoreNord

Diagonalen er ca
                                        \sqrt{20^{2}+20^{2}}=\sqrt{800}


Svar #3
07. april 2019 af elle2503

så der skal bruges 800 eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2019 af ringstedLC

#3: Nej. Fliserne er kvadratiske med siden 20 cm. Derfor er deres diagonal i #2 udregnet med Pythagoras:

\begin{align*} c^2 &= a^2+b^2\Leftrightarrow c=\sqrt{a^2+b^2} \\ Diagonal &= \sqrt{2\cdot 20^2}\approx28\;cm \end{align*}

På figuren ses at der skal være en fuge på 6 - 8 mm. mellem to fliser og ved væggene. Opstil en ligning:

\begin{align*} L\ae ngde_{v\ae g} &= 2.9\;m=290\;cm \\ L\ae ngde_{fuge} &= 7\;mm=0.7\;cm \\ x &= antal\;fliser \\ 290 &= x\cdot (28+0.7)+1\cdot 0.7 \\ 290-0.7 &= 28.7x \\ x &= \frac{289.3}{28.7}\approx10\;\text{fliser med fuge} \end{align*}


Svar #5
11. april 2019 af elle2503

ok tak


Skriv et svar til: lægning af fliser i et mønster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.