Matematik

Bestem punkter på cirkelperfirien hvis x er lig med -5

03. april 2019 af LucasLyn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude, har en matematik opgave for, og sidder PT fast med en bestemt opgave.

Jeg er ikke supoer god til at forklare, så jeg kopiere bare opgavebeskrivelsen ind:

"Bestem de punkter på cirkelperiferien hvis x-værdi er lig med -5"

Hvad kendes:

Cirklens præcise koordinatsæt (centrum, radius og diamater)

Samt cirklens ligning > (x+2)2+(y+5)2=16

Dvs. at cirklen har et centrum punkt i koordinatet (-2, -5), dens diamater er 8 og dens radius er 4.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2019 af ringstedLC

Sæt x = -5 ind i cirklens ligning og du får en 2. gradsligning.


Svar #2
03. april 2019 af LucasLyn (Slettet)

Okay så, skal lige have det på plads.

Så jeg skal skrive det op som ((-5)+2)2+(y+5)2=16, som giver mig 9+(y+5)2=16?

Eller har jeg misforstået noget?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2019 af peter lind

Det er korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2019 af ringstedLC

#2: Derefter:

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

reducer og isoler y.


Svar #5
03. april 2019 af LucasLyn (Slettet)

Jeg er så ikke helt sikker på hvad jeg skal gøre bagefter.

Jeg forstår heller ikke lige forklaring bag at det skal give mig punkterne som har en x-værdi på -5.


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. april 2019 af AMelev

Du har

9+(y+5)2=16

Træk 9 fra på begge sider.
Bestem (y + 5) og derefter y. Bem. Fer er 2 løsninger.

(x,y) er punkter på cirklen netop når x og y opfylder cirkelligningen, og det gør (5,y) jo, når y er løsning til ligningen ovenfor.


Svar #7
03. april 2019 af LucasLyn (Slettet)

Alright, jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg er lidt for træt til at overskue noget som helst lige PT, men tror jeg har fået en meget god ide omkring det, efter AMelev's svar, men tak for hjælpen alle sammen!


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. april 2019 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Bestem punkter på cirkelperfirien hvis x er lig med -5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.