Matematik

En funktion f

07. april 2019 af mk2019 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, har lidt svært ved opgave a 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2019 af oppenede

Forskriften kan skrives som f(x)=x-3x^{-1}.

Hvert led har derfor formen ax^n hvis afledede er anx^{n-1}.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2019 af ringstedLC

... fordi:

\begin{align*} -\frac{3}{x} &= -3\cdot \frac{1}{x}= -3\cdot \frac{1}{x^1} = -3x^{-1}\;,\;x\neq0 \end{align*}

Diff.-kvotienter og omskrivninger: http://psi.nbi.dk/@psi/wiki/Formelsamlinger/files/Differentiering.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2019 af mathon

a)
                              \small f{\, }'(x)=1-\frac{-3}{x^2}=1+\frac{3}{x^2}>0\qquad x\neq0
hvoraf følger:
                              \small f(x)\textup{ er voksende.}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2019 af mathon

b)
       tangentligning
       i (1,-2):
                               \small y=\left (1+\tfrac{3}{1^2} \right )(x-1)+(-2)

                               \small y=4(x-1)-2

                               \small y=4x-6


Skriv et svar til: En funktion f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.