Matematik

Sandsynlighedsregning

08. april 2019 af Emmaline15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvilke formler skal jeg bruge til denne problemstilling?

I et spil i Tivoli er der 1/12 chance for at få hovedgevinsten.

Beregn sendsynligheden for at netop 3 hovedgevinster, hvis man spiller 10 gange.

Beregn sandsynligheden for at få mindst 3 hovedgevinster, hvis man spiller 10 gange.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2019 af janhaa

Bin(n,p)=Bin(10,\frac{1}{12})\\ \\ P(X=12)=\binom{10}{3}(\frac{1}{12})^3*(\frac{11}{12})^7=0,0378\\ \\ P(X\geq 3)=1-P(X<3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Det er en binomialfordeling med n=10 og p=1/12.

Du skal så finde P(X = 3) i første spørgsmål og P(X ≥ 3) i det andet.

P(X ≥ 3) kan du måske med fordel omskrive til 1 - P(X ≤ 2)


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.