Matematik

En funktion f er bestemt ved:

11. april 2019 af anastasia123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, nogen der kan hjælpe med den vedhæftede opgave?? Ville være en kæmpe hjælp, da jeg er helt lost....

Vedhæftet fil: studieportal (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2019 af mathon

a)
          \left |\overrightarrow{QP} \right |=\sqrt{(3-x)^2+(1-2e^x)^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2019 af mathon

   b)
             \textup{Da }\sqrt{x}\textup{ er en voksende funktion, er punktafstanden mindst, n\aa r radikanden er mindst mulig:}

                    \small r(x)=(3-x)^2+(1-2e^x)^2=(x-3)^2+(2e^x-1)^2

\textup{mindste radikand}
\textup{kr\ae ver:}
                   \small \small \small r{\, }'(x)=2(x-3)+2\left ( 2e^x-1 \right )\cdot 2e^x=0\, _{\textbf{osv}}
                                          


Svar #4
11. april 2019 af anastasia123 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, hav en god dag!!


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.