Matematik

Andengradsligninger

12. april 2019 af MariaBz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg x værdien ud fra y værdien i en andengradsligning med forskriften: f(x) = -x^2+10x+0


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2019 af mathon

             \begin{array}{rclcl} y&=&-x^2+10x\\\\ x^2-10x+y&=&0\\\\ x&=&\frac{10\mp \sqrt{10^2-4\cdot 1\cdot y}}{2} \end{array}


Svar #2
12. april 2019 af MariaBz (Slettet)

Hvordan ser den rigtige Formel ud?:-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2019 af mathon

Med den 'rigtige formel' mener du vel:

                       \small y=ax^2+bx+c

                       \small ax^2+bx+(c-y)=0

                       \small x=\frac{-b\mp \sqrt{b^2-4\cdot a\cdot (c-y)}}{2a}


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.