Matematik

Vis at ligningen...

13. april 2019 af Borat123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vis at ligningen beskriver en cirkel med centrum (4,1) og radius 2.

x^2+y^2-8x-2y+13=0

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg løser denne her. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

Det er jeg heller ikke. Det er ikke normalt med spørgsmålstegn i en ligning.


Svar #2
13. april 2019 af Borat123 (Slettet)

#1

Det er jeg heller ikke. Det er ikke normalt med spørgsmålstegn i en ligning.

Min fejl, jeg prøvede at kopiere den fra en pdf fil.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2019 af mathon

         \small x^2-8x+y^2-2y=-13

         \small \small \left (x^2-8x+4^2 \right )-4^2+\left (y^2-2y+1 \right )-1=-13

         \small \left (x-4 \right )^2-16+\left (y-1\right )^2-1=-13

         \small \left (x-4 \right )^2+\left (y-1\right )^2=-13+17

         \small \left (x-4 \right )^2+\left (y-1\right )^2=2^2


Svar #4
13. april 2019 af Borat123 (Slettet)

#3

         \small x^2-8x+y^2-2y=-13

         \small \small \left (x^2-8x+4^2 \right )-4^2+\left (y^2-2y+1 \right )-1=-13

         \small \left (x-4 \right )^2-16+\left (y-1\right )^2-1=-13

         \small \left (x-4 \right )^2+\left (y-1\right )^2=-13+17

         \small \left (x-4 \right )^2+\left (y-1\right )^2=2^2

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2019 af AMelev

#0 Du kan også gå den anden vej:
Centrum (4,1) og radius 2 giver cirkelligningen (x - 4)2 + (y - 1)2 = 22.
Benyt kvadratsætningerne og reducer/omform til x+ y- 8x - 2y + 13 = 0.


Skriv et svar til: Vis at ligningen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.