Matematik

Vektorer

14. april 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg har denne opgave vedrørende vektorer. Jeg har besvaret de to første opgaver, men jeg ved ikke, hvordan opgave 3 (c) skal løses. Jeg håber, der er nogen, som kan hjælpe - jeg har vedhæftet opgavebeskrivelsen.

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2019 af ringstedLC

c) I Formelsamlingen findes en formel for vinklen mellem to vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2019 af mathon

c)
               \small \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} 4\\-1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -4\\2 \end{pmatrix}=4\cdot (-4)+(-1)\cdot 2=-16-2=-18

                \small \left | \overrightarrow{a} \right |=\sqrt{4^2+(-1)^2}=\sqrt{17}

                \small \left | \overrightarrow{b} \right |=\sqrt{(-4)^2+2^2}=\sqrt{20}=2\sqrt{5}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2019 af mathon

d)
           \small \textup{Ortogonale vektorers skal\ae re produkt er lig med 0.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2019 af mathon

e)
           \small \small \textup{Parallelle vektorers determinant er lig med 0.}


Svar #5
15. april 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.