Matematik

Isolering.

15. april 2019 af christian1489 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg står med et problem vedr. isolering af C2 i øverste formel og Q i nederste formel.

H1/H2 = (C1/C2)^2 

V = √(2*Q/Q)

Parentesen i den sidste ligning er for at symbolisere at "2*Q/Q" er "under" kvadratrodstegnet :)

Håber der er nogle der kan hjælpe og evt. komme med en forklaring.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. april 2019 af OliverHviid

Ligning 1: Tag kvadratroden på begge sider. Gang så med C2 på begge sider, og dividér så med √(H1/H2)

Ligning 2: Der findes ingen løsninger for Q ∈ R


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{H1}{H2} &= \left ( \frac{C1}{C2} \right )^2 \\ C2 &= \pm\, C1\cdot \sqrt{\frac{H2}{H1}} \end{align*}


Svar #3
15. april 2019 af christian1489 (Slettet)

Mange tak for svar :)


Skriv et svar til: Isolering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.