Fysik

Elektricitet

16. april 2019 af frederasmussen - Niveau: B-niveau

Søger hjælp til denne opgave, jeg ikke kan finde ud af... på forhånd mange tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2019 af janhaa

P=R*I^2\\ P=40*230^2\,W=2,116*10^6\,W\\ P=60*230^2\,W=3,174*10^6\,W


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2019 af janhaa

P_4=R*I^2=24*230^2\,W=1,27*10^6\,W\\P_3=R*I^2=100*230^2\,W=5,29*10^6\,W

\frac{1}{R}=\frac{1}{40}+\frac{1}{60}\\ \\R=24\, \Omega


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

#1 er forkert.

Brug de formler, du har i oplægget. I den første finder du strømstyrken ud fra U = R*I. Så har du både U og I og kan indsætte dem i P=U*I og finde effekten.

Det samme gælder for nummer 2.

I nummer 3 benytterdu, at spændingsforskellen over de to modstande tilsammen er summe af spændingsforskellen over de enkelte modstande, mens der går samme strøm gennem begge modstande.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2019 af janhaa

#1

P=R*I^2\\ P=40*230^2\,W=2,116*10^6\,W\\ P=60*230^2\,W=3,174*10^6\,W

wrong


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2019 af janhaa

#2

P_4=R*I^2=24*230^2\,W=1,27*10^6\,W\\P_3=R*I^2=100*230^2\,W=5,29*10^6\,W

\frac{1}{R}=\frac{1}{40}+\frac{1}{60}\\ \\R=24\, \Omega

wrong


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. april 2019 af janhaa

U = RI

I_1=U/R_1=230/40=5,75\,A\\ \\ I_2=U/R_2=230/60=3,83\,A\\ \\ P_1=R_1*I_1^2=40*5,75^2=1322,5\,W\\ \\ P_2=R_2*I_2^2=60*3,83^2=880,1\,W\\


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2019 af ringstedLC

#1 og #2: Der bliver godt nok varmt..., nårhh nej, - sikringen futter af.

\begin{align*} P=U\cdot I \;,\;U&=R\cdot I\Leftrightarrow I=\frac{U}{R}\Rightarrow P=\frac{U^2}{R} \\ P_1 &= \frac{230^2}{40+60} \;\left ( \frac{V\cdot V}{\Omega}=W \right )=529\;W \\ P_2 &= \frac{230^2}{60} \;\left ( \frac{V\cdot V}{\Omega}=W \right )=882\;W \\ P_3 &= \frac{230^2}{40} \;\left ( \frac{V\cdot V}{\Omega}=W \right )=1323\;W \\ P_4 &= \frac{230^2}{24} \;\left ( \frac{V\cdot V}{\Omega}=W \right )=2204\;W \\ P_{Maks.}=P_4 &=2204\;W\Downarrow \\ 2204 &= 230\cdot I_{Maks.}\Updownarrow \;,\;P=U\cdot I \\ I_{Maks.} &=\frac{2204}{230}\;\left ( \frac{W}{V}=\frac{V\cdot A}{V}=A \right ) =9.6\;A<10\;A \end{align*}


Svar #8
17. april 2019 af frederasmussen

hvordan ved man om sikringen vil holde?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2019 af ringstedLC

Det gør den fordi IMaks. < 10 A.

I praksis er omskifteren som regel opbygget, så effekten øges fra slukket til laveste, til næstlaveste ... til største effekt. Derved begrænses startstrømmen, da den ikke skal løbe ind i begge de kolde glødetråde på en gang. Den opbygning virker også brugervenlig: "0 - 1 - 2 - 3 - 4".


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.