Matematik

Graf for to funktioner

16. april 2019 af Ekmul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen.

Jeg søger ikke nødvendigvis et "svar" på opgaven, mere end forklaring på hvad man skal gøre.(I må selv bestemme om svaret er nødvendigt for at besvare spørgsmålet)

Det omhandler opgavesættet fra august 2018 der lyder således:
Figuren viser grafen for to funktioner f og g. a) Hvilken af de to funktioner har den største differentialkvotient for x=1? Begrund svaret. 

Jeg menes ikke at have lavet det her før i nogen af vores moduler, og det kunne derfor være rart med lidt hjælp.

Se vedhæftede pdf fil.

Tak.

Vedhæftet fil: graf.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2019 af peter lind

Du skal finde den funktion der stiger kraftigst i punktet


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2019 af ringstedLC

Begge grafer er for x = 1 voksende, men den ene vokser mere end den anden og har derfor en større diff.-kvotient.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2019 af AMelev

f '(1) og g'(1) er hældningerne i x = 1 af tangenterne til hhv. f-grafen og g-grafen.
Tegn/Tænk tangenterne ind i x = 1 og afgør, hvilken der har størst hældning.
Hvis der et bilag med graferne, som du kan tegne ind på og lægge ved besvarelsen, så brug det.


Skriv et svar til: Graf for to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.