Matematik

kvadratsætninger

17. april 2019 af KageSpiseren - Niveau: 9. klasse

Hejsa

Sidder fast med nogen kvadratsætninger og er lige startet nogen der kan hjælpe med visning af mellemregninger hvordan?

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2019 af StoreNord

Kvadratsætninger er noget man lærer, hvis man gider at gange 2 toledede størrelser sammen.
Ellers kan man google dem.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2019 af ringstedLC

1), 3) og 4): Kvadratet på en toleddet størrelse er:

\begin{align*} (x\pm y)^2 &= x^2+y^2\pm 2xy \\ (4a-b)^2 &= (4a)^2+b^2- 2\cdot 4a\cdot b \\ &= 4^2\cdot a^2+b^2- 8ab \\ &= 16a^2+b^2- 8ab \\ \end{align*}

2) og 5): To tals sum gange to tals differens er:

\begin{align*} (x+ y)\cdot (x-y) &= x^2-y^2 \\ (b+9a)\cdot (b-9a) &= b^2-(9a)^2 \\ &= b^2-9^2\cdot a^2 \\ &= b^2-81a^2 \end{align*}


Svar #3
18. april 2019 af KageSpiseren

Eow dig! Du legende


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2019 af ringstedLC

#3: Kom lige med resultaterne af de andre, for det her skal sidde helt fast.


Svar #5
18. april 2019 af KageSpiseren

Sidder ret godt fast efter jeres hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2019 af ringstedLC

Fint, så regner SP, du og jeg jo bare lige godt!


Svar #7
18. april 2019 af KageSpiseren

Er vi enige 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2019 af ringstedLC

Ja, gå du bare videre med nogle flere opgaver.


Skriv et svar til: kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.