Matematik

Differential

18. april 2019 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har vedhæftet opgaven som jeg ikke kan finde ud af. Håber i kan guide mig eller hjælpe mig på en eller anden måde. 

I opg a, tænkte jeg at 20 skal indsættes på t´s plads og k(t) isoleres.

Vedhæftet fil: hjælp.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2019 af janhaa

a)K(20)\\ \\ b)K(t)=70


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. april 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2019 af mathon

                                 \small \begin{array}{lclclclcl} 70&=&200\left ( 1-0.9e^{-0.0091\cdot t} \right )\\\\ \frac{70}{200}=0.35&=& 1-0.9e^{-0.0091\cdot t}\\\\ 0.9e^{-0.0091\cdot t}&=&1-0.35=0.65\\\\ e^{-0.0091\cdot t}&=&\frac{0.65}{0.90}\\\\ e^{0.0091\cdot t}&=&\frac{0.90}{0.65}\\\\ 0.0091\cdot t&=&\ln\left ( \frac{0.90}{0.65} \right )\\\\ t&=&\frac{\ln\left ( \frac{0.90}{0.65} \right )}{0.0091} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2019 af janhaa

why always give the whole solution?


Svar #5
18. april 2019 af Amalie1234324

Tusind tak. Så i opg a skal 20 indsættes og i opg b skal 70 indsættes på y’s plads og t isoleres

Skriv et svar til: Differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.