Matematik

potensfunktion

18. april 2019 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kender til formlen, som der skal bruges i denne opgave. Jeg kan godt finde ud af det, hvis det er i procent, men ikke tal

Vedhæftet fil: hjælp potensfunktioner.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Er du sikker på at det er en potensfunktion du har og ikke en eksponentialfunktion?

Potensfunktion: f(x) = b * xa

Eksponentialfunktion: f(x) = b * ax

Hvis du lægger 2 til x i en eksponentialfunktion:

f(x+2) = b * ax+2  <=>

f(x+2) = b * a2 * ax

f(x+2) = a2 * f(x)

så kan du se at funktionsværdien bliver forøget med en faktor a2.

Du kan ikke løse den samme opgave med en potensfunktion


Svar #2
18. april 2019 af Amalie1234324

ja det er en eksponentielfunktion, men hvis man har funktionen f(x)=15,71*(0,89)x, skal jeg så sætte 2 ind på x´s pldas og hvad så efter. Skal jeg isolere y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal sætte x+2 ind på x's plads:

f(x+2) = 15,71*0,89x+2  <=>

f(x+2) = 15,71*0,89x*0,892  <=>

f(x+2) = 0,892 * f(x)  <=>

f(x+2) = 0,792 * f(x)

Så vi kan se at holdbarheden reduceres med en faktor 0,792 hvilket svarer til en procentvis reduktion på 100% - 79,2% = 20,8%


Skriv et svar til: potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.