Matematik

Hjemmeopgavesæt - Hjælp!

18. april 2019 af marielinge - Niveau: B-niveau

Hej! Har lidt problemer med at løse opgave c. Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2019 af oppenede

a) Det er hastigheden hvormed stegens indre temperatur ændrer sig i ºC pr. minut til tiden t = 0.
b) Bestem t så y(t) er maksimal
c) Bestem t så y'(t) er minimal, og indsæt det fundne t i f(t)

Jeg får c) til
48(985/1000)^{(\ln((768\ln(200/197)^2)/(65-136\;\text{arctanh}(3/397))))/(\ln(200/197)-1/4)}\approx54.839582499


Svar #2
18. april 2019 af marielinge

tak! hvad tænker du i forhold til a? hvad beskriver tallet?


Svar #3
18. april 2019 af marielinge

jeg fik c til 61.33742510


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2019 af oppenede

Prøv at tegne grafen for y'(t) med t gående fra 0 til 120, og aflæs hvilken t-værdi y'(t) er minimal ved.


Svar #5
18. april 2019 af marielinge

men er det ikke for f(t) jeg skal tegne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2019 af oppenede

         y(t) er "stegens indre temperatur".
Dvs. y'(t) er "væksthastigheden for stegens indre temperatur"

I c) står der bestem f(t) ved den værdi af t hvor "væksthastigheden for stegens indre temperatur" er minimal.

Den værdi af t, som gør y'(t) minimal kan aflæses på grafen for y'(t), som du derfor bør prøve at kigge på.


Svar #7
18. april 2019 af marielinge

aflæser den til at være omkring 13. den værdi indsætter jeg så i f(t), og får noget omkring 61


Svar #8
18. april 2019 af marielinge

f'(13)=-0.59. som giver mening i forhold til minimum på grafen


Svar #9
18. april 2019 af marielinge

eller nej bare glem det. forstår stadig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. april 2019 af mathon

b)
                \small y(t)=Ce^{-0.25t}+51.0877\cdot 0.98500^t+22

                


Svar #12
19. april 2019 af marielinge

Nogen der kan hjælpe med c)?


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. april 2019 af Soeffi

#8. Du skal ikke bruge f'(13), men f(13).

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. april 2019 af oppenede

y'(t) skulle gerne være minimal ved ca. t = 25. Hvordan ser din graf for y'(t) ud?

Vedhæftet fil:asddd.png

Skriv et svar til: Hjemmeopgavesæt - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.