Matematik

Vektorer

18. april 2019 af inneedofhelpfromyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med denne opgave vedrørende vektorer, som jeg ikke kan finde ud af at løse. Er der nogen, som kan hjælpe med at løse disse opgaver? Jeg har vedhæftet opgavebeskrivelsen.

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2019 af StoreNord

Start med at indsætte punkterne i et koordinatsystem (eventuelt på ternet papir) og beregne vektorerne.
Læs så her:  https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/vektorer-i-2d/determinant


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2019 af AMelev


Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.
Se s. 11 (49) og s. 12 (61).


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2019 af mathon

c)             \small \overrightarrow{PQ}=\bigl(\begin{smallmatrix} 5\\1 \end{smallmatrix}\bigr)\qquad\overrightarrow{PR}=\bigl(\begin{smallmatrix} 2\\7 \end{smallmatrix}\bigr)


              \small A_{par}=\left | det\; \left (\overrightarrow{PQ},\overrightarrow{PR} \right ) \right |=\begin{Vmatrix} 5 &2 \\ 1 &7 \end{Vmatrix}=\left | 5\cdot 7-1\cdot 2 \right |=\left | 33 \right |=33            


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.