Fysik

Forstår den slet ikke

19. april 2019 af Lise5555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg synes at denne opgave er temmelig svær og ved slet ikke hvordan jeg skal gribe det an. 

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere for os andre at hjælpe:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2019 af Pyrros

a) F_G=G\cdot\frac{m\cdot M}{d}, M er Jordens masse.

b) Husk på Keplers love.

c) Du kan jo prøve at udregne \Delta s for hvert tidsinterval, f.eks. 0s til 2600s vil \Delta s=3.88\frac{km}{s}\cdot 2600s.

Når du har prøvet at løse opgaven baseret på min hjælp, kan du sige hvad du er kommet frem til.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

b)

Brug at 

r1 * v1 = r2 * v2

(som følger af Keplers 2. lov.)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2019 af Pyrros

#2

a) F_G=G\cdot\frac{m\cdot M}{d}, M er Jordens masse.

Der skulle stå F=G\cdot\frac{m\cdot M}{r^2}, hvor r er afstanden.


Svar #5
20. april 2019 af Lise5555 (Slettet)

I den vedhæftet fil ses der hvad jeg er kommet frem. Passer det?

I forhold til opgave c har jeg jeg udregnet afstanden for hver, men hvad skal jeg se efter herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2019 af Pyrros

Du skal summere den.

Svar #7
20. april 2019 af Lise5555 (Slettet)

Vil det sige at jeg skal addere de afstande jeg er kommet frem til, så svaret til opgave c er 448162 m?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2019 af Soeffi

#0. b): enhed m/s, c) enhed: m


Svar #9
20. april 2019 af Lise5555 (Slettet)

a) Har fået det samme :)

b) Hvordan var det formelen så ud?

c) Hvordan kommer du frem til den ligning i TI-Nspire og hvordan kommer man frem til grænsen 31200?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2019 af Soeffi

#9

b) Hvordan var det formelen så ud?

\Delta E_{kin}=\Delta E_{pot}\Rightarrow

\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot (v_{efter}^2-v_{f \o r} ^2)=G\cdot M\cdot m\cdot \left [ \frac{1}{r_{efter}}-\frac{1}{r_{f\o r}} \right ]\Rightarrow

v_{efter}^2=v_{f \o r}^2+2\cdot G\cdot M\cdot \left [ \frac{1}{r_{efter}}-\frac{1}{r_{f\o r}} \right ]

...løses med hensyn til vefter.

c) Hvordan kommer du frem til den ligning i Ti-Nspire og hvordan kommer man frem til grænsen 31200?

Man laver en regressionsfunkiton for sammenhængen mellem fart og tid. Sammenhængen passer med et andengradspolynomium. Denne funktion integreres for at få distancen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2019 af Soeffi

#10. Ti-Nspire...Man laver en regressionsfunkiton for sammenhængen mellem fart og tid. Sammenhængen passer med et andengradspolynomium...


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. april 2019 af Pyrros

#7

Vil det sige at jeg skal addere de afstande jeg er kommet frem til, så svaret til opgave c er 448162 m?


Nej, du har gjort det forkert. Det er blevet målt i intervaller af 2600, og enheden bør være km.

3.88*2600+3.06*2600+2.51*2600+2.12*2600+1.85*2600+1.68*2600+1.63*2600+1.68*2600+1.85*2600+2.12*2600+2.51*2600+3.06*2600=72670km

Dette resultat er altså tilsvarende Sofies, men væsentlig nemmere, og ikke mindre korrekt. Opgaven efterspørger IKKE regression, men giver intervalopdelte værdier.


Skriv et svar til: Forstår den slet ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.