Matematik

Andengradsfunktioner

21. april 2019 af Maudemoege (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan nogle hjælpe med at få mig til at forstå de to forskelle i spørgsmålene her, og måske fortælle om jeg gør noget af det rigtige?

Er lidt i tvivl om de to spørgsmål nemlig - har lavet et svarudkast på opg 6


Svar #1
21. april 2019 af Maudemoege (Slettet)

Se venligst vedhæftet fil...


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2019 af StoreNord

6) er korrekt
7) her skal du sætte  2x² -5x +2 = en kendt y-værdi
    og løse ligningen med hensyn til x  (du kan godt risikere, at få to løsninger).


Svar #3
21. april 2019 af Maudemoege (Slettet)

Tak for det..

Ehm, kan du prøve at vise et eksempel :-/


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2019 af StoreNord

2x² -5x +2 = en kendt y-værdi (som jeg troede du kendte)

2x² -5x +2 = 10           <=>

2x^{2}-5x-8=0              Denne 2. gradsligning har en diskriminant D
D =(-5)^{2}-4\cdot 2\cdot (-8)=25+64 =89

Løsningen er så:
                                               x= \frac{-(-5)\pm \sqrt{89}}{2\cdot2}


Svar #5
21. april 2019 af Maudemoege (Slettet)

Tak skal du bare have! :)

Det hjalp mig med at forstå det!


Skriv et svar til: Andengradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.