Matematik

hjælp

23. april 2019 af hjælpmiggggggg (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvad er formlen til beregning af middeltallet? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2019 af 123434 (Slettet)

Middeltallet er det samme som gennemsnittet. 

1,3,5,7,9

(1+3+5+7+9)/5=25/5=5

Gennemsnittet af de følgende tal er 5. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. april 2019 af Anders521

Dette afhænger af dine observationer - om de er grupperede eller ugrupperede.


Svar #3
23. april 2019 af hjælpmiggggggg (Slettet)

#2

Dette afhænger af dine observationer - om de er grupperede eller ugrupperede.

ved det ikke har bare fået en opgave hvor jeg skal "angiv formlen til beregning af middeltal"  kan bare ikke finde det ://


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2019 af Anders521

Hvis observationerne er ugrupperede bruges flg. formel

                                                               \bar{x}=\frac{x_1+x_2+\ldots+x_n}{n}

Hvis obervationer er grupperede bruges flg formel (tror jeg)

                                             \bar{x}=f_1\cdot m_1+f_2\cdot m_2+ \ldots+f_n\cdot m_n

hvor xm'erne og f'erne angiver hhv. intervalmidpunktet og frekvensen


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.