Kemi

Stofmængdekoncentration

24. april 2019 af SebastianAA11 - Niveau: B-niveau

Hej SP, jeg søger hjælp/svar til følgende: 

1) 2g aluminiumnitrat opløses i 250 mL vand. 

a) Beregn den formelle stofmængdekoncentration af aluminiumnitrat. 

b) Beregn de aktuelle stofmængdekoncentrationer af aluminium ionen og den aktuelle stofmængdekoncentration af nitrationen.   

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lllllllr} a)&c(Al(NO_3)_3)&=&\frac{\frac{m}{M}}{V}&=&\frac{\frac{2\; g}{212.996\; \tfrac{g}{mol}}}{0.250\; L}&=&0.0376\; M \\\\ b)&\left [ Al^{3+} \right ]&=&c(Al(NO_3)_3)&&&=&0.0376\; M\\\\ &\left [ N{O_3}^-\right ]&=&3\cdot c(Al(NO_3)_3)&=&3\cdot(0.0376\; M) &=&0.11268\; M \end{array}


Svar #2
24. april 2019 af SebastianAA11

Tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.