Kemi

Fældningsreaktion

24. april 2019 af LinuSei (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP, jeg vil meget gerne have hjælp til følgende opgaver:

1) Opskriv fældningsreaktionen mellem calciumnitrat og natriumphosphat med stofformler. 

2) 10 gram C5H12 forbrændes ved reaktion med O2. Herved dannes CO2 og H2O. 

a) Opskriv et afstemt reaktionsskema. 

b) Hvor mange gram CO2 dannes ved forbrædingen? 

Jeg har forsøgt og forsøgt. Jeg vil blive så taknemlig. Det er første gang, jeg benytter mig af denne side. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllllllll}1)& 3\, Ca(NO_3)_2\,_{\textit{(aq)}}\; +\; 2\, Na_3PO_4\,_{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow\; Ca_3\left ( PO_4 \right )_2 \,_{\textit{(s)}}\; +\; 6\, NaNO_3\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2019 af mathon

            \small \begin{array}{lllllllll}2a)& C_5H_{12}\,_{\textit{(l)}}\; +\; 8\, O_2\,_{\textit{(g)}}\; \longrightarrow\; 5\, CO_2 \,_{\textit{(g)}}\; +\;6\, H_2O\,_{\textit{(g)}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2019 af mathon

             \small \begin{array}{lllllllll}2b)&n(C_5H_{12})=\frac{10\; g}{72.15\; \tfrac{g}{mol}}=0.14\; mol\\\\ &\textup{reaktionsforhold:} \qquad C_5H_{12}:CO_2=1:5\\\\ &n(CO_2)=5\cdot (C_5H_{12})=5\cdot (0.14\; mol)=0.70\; mol\\\\ &m(CO_2)=n\cdot M=(0.70\; mol)\cdot \left ( 44.01\; \tfrac{g}{mol} \right )=30.81\; g\\\\ \\\\ \end{array}


Svar #4
24. april 2019 af LinuSei (Slettet)

Tak for hjælpen, du har gjort min dag lettere. Tak. 

Nu er jeg godt klar over, du lige har hjulpet mig med ovenstående opgaver, men har du mulighed for at hjælpe med denne: 

7) Beregn pH 

a) 0,4M HNO3 

b) 0,2M Ca(OH)2 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. april 2019 af mathon

          \small \small \begin{array}{llllllr} \textup{ved 25}\degree\textup{C:}\\ 7a)&\textup{st\ae rk syre:}&pH&=&-\log(c_s)=-\log(0.04)&=&1.4\\\\ 7b)&\textup{st\ae rk base:}&pOH&=&-\log(2\cdot c_b)=-\log\left ( 2\cdot 0.2 \right )=0.4\\ &&pH&=&14-pOH=14-0.4&=&13.6 \end{array}


Svar #6
24. april 2019 af LinuSei (Slettet)

Tak Mathon. 


Skriv et svar til: Fældningsreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.