Fysik

Skotørrer

25. april 2019 af GHJ789 - Niveau: B-niveau

En elektrisk skotørrer består af et varmelegeme, som omsætter elektrisk energi med effekten 4,0 W, når spændingsfaldet over det er 230 V.

a) Bestem strømstyrken igennem skotørrerens varmelegeme.

Efter en lang vanretur anvendes skotørreren til at tørre en vandresko, som er blevet fugtig. Vandet inde i vandreskoen har temperaturen 25 grader celcius og massen 22 g.

b) Vurdér, hvor lang tid skotørrren skal være tændt for at tørre vandreskoen

Jeg har løst opgave a, men er der en der kan hjælpe med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2019 af mathon

b)

               \small P\cdot t=m\cdot \left ( c\cdot \Delta T+L_{ford} \right )

               \small t=\frac{m\cdot \left ( c\cdot \Delta T+L_{ford} \right )}{P}


Svar #2
25. april 2019 af GHJ789

Hvad står L for?


Svar #3
25. april 2019 af GHJ789

Og ved du hvilken temperatur man skal bruge ud over 25 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2019 af mathon

\small \begin{array}{llllll} t=\frac{m\cdot \left (c\cdot \Delta T+L_{fordamp} \right )}{P} \\\\ t=\frac{(0.022\; kg)\cdot \left (\left ( 4.18\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot((100\degree-25\degree)K)+2260\; \tfrac{kJ}{kg} \right )}{0.004\; \tfrac{kJ}{s}}=14154.25\; s\approx 4\; h \end{array}


Skriv et svar til: Skotørrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.